Tallinnale

EI ASFALDILE NÕMME-MUSTAMÄE MAASTIKUKAITSEALA METSAS!

Sütiste Metsa Selts MTÜ, Kaire Jakobson,
ALLKIRJASTA

3275 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet võttis nn terviseradade rajamiseks 2022. aasta märtsis Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealal (mille alla kuulub ka Sütiste mets) maha 787 täies elujõus puud. Nendest 137 puud asusid alal, mis peaks olema topelt kaitse all, kuna kuuluvad nii Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala kui ka Natura 2000 piirkonda. Üks maha raiutud puudest oli näiteks kaitsealuse kanakulli pesapuu.

Mahavõetud puud on vabatahtlike kaasabil kantud kaardirakendusele, mida saab vaadata: https://nm-mka-kaitseks.github.io/Kaart/

Tehtud kahju saab vaadata fotodelt Facebookist Sütiste Metsa Kaitseks lehelt.

Kohalikke inimesi kaasamata tahetakse tööde teises etapis rajada kaitsealusesse metsa 4,5 meetrit lai asfaltkattega tee, mis viib tasakaalust välja ainulaadse loodusliku koosluse ning võib hävitada palju looma- ja taimeliike.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet teeb terviseradade arendamisel koostööd sihtasutusega Eesti Terviserajad ning Mustamäe ja Nõmme linnaosavalitsustega.

1. Nõuame Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala teede säilitamist olemasoleval looduslikul kujul ning oleme kategooriliselt vastu nende asfalteerimisele, graniitkillustikuga katmisele või muul kujul muutmisele!

2. Nõuame Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala terviseradade rajamise II etapi täielikku tühistamist!

3. Nõuame keskkonnakahjude inventuuri ning kahjude eest vastutavate isikute avalikustamist ja vastutusele võtmist!

Oled oodatud meid toetama ja kodukoha loodust kaitsma!

MTÜ Sütiste Metsa Selts Facebook Sütiste Metsa Kaitseks Meiliaadress: sytistemetsaselts@gmail.com

Toetajad ja kaasvõitlejad MTÜ Nõmme Tee Selts Kodanikumeediaportaal Bioneer

3275 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16aastane Eesti alaline elanik ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga. Kohalikule omavalitsusele suunatud pöördumise puhul lähevad arvesse vaid selle omavalitsuse elanike poolt antud allkirjad.