Tartu linnale

Toeta Tartu keskpargi säilimist!

Eesti Keskerakond ja Eesti Vabaduspartei-Põllumeestekogu, Indrek Särg,
ALLKIRJASTA

99 allkirja puudu Tartu linnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Austatud tartlane ja keskpargi sõber,

kutsume Sind üles toetama Tartu keskpargi säilitamist rohelise avatud linnaruumina ning allkirjastama pöördumist linnavalitsusele, et leida keskparki kavandatatud mitmeotstarbelisele suurhoonele asukoht mujal, kus see ei kahjustaks tartlastele vajalikku pargiala südalinnas.

Tartu keskpargis kasvavad puud on praegu parimas eas, nad kujundavad kaunist linnaruumi veel paljudeks aastateks. Pargipuude ja rohelise elukeskkonna hävitamine ei käi kokku hea linnaehituse tavade ega tartlaste sooviga lahendada ühiskondlike hoonete püstitamine linna pargialasid kahjustamata.

Säilitame Tartu keskpargi ja leiame hoonetele asukoha seal, kus need ei hävita väljakujunenud rohkete parimas eas puudega pargialasid.

Rõõmustagu meie tänased kaunid pargialad ka meie lapsi ja lapselapsi!

Eesti Keskerakond

Eesti Vabaduspartei-Põllumeestekogu

Toeta Tartu keskpargi säilimist ja kavandatavale hoonele alternatiivse asukoha leidmist!

99 allkirja puudu Tartu linnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16aastane Eesti alaline elanik ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga. Kohalikule omavalitsusele suunatud pöördumise puhul lähevad arvesse vaid selle omavalitsuse elanike poolt antud allkirjad.

1. Alternatiiv

Tartus on uue kultuuriehitise jaoks mujal ruumi küll. Turu tänava ääres on suur maa-ala endise soojusetootja (mis iganes ta nimi ka polnud) all. Sinna mahuks mitu SÜKU-t. Samuti on suur plats Ahhaa, Aura ja selle ehituskunsti ime - Zeppelini -vahel. Mõlemad alad on ju praktiliselt südalinnas. Ja kas pole ka nii, et kui näiteks ehitada uur raamatukogu, võiks vabanenud pinnale kolida kunstimuuseum. Vanas väärikas majas oleks talle vääriline koht. Keskpark on väga tähtis nii laste mänguväljakuna kui ka lihtsalt rohealana. Kui sinna see monstrum ehitada, siis mänguväljakul enam praktiliselt kohta pole. Pigem võiks mänguväljakut laiendada, sest tühi ei paista see küll kunagi olevat. Kui meie suved on jätkuvalt sama kuumad, siis on südalinnas iga roheline puu ja põõsas olulised inimestele varju pakkumiseks. SÜKU ehitajad võiksid olla paindliku mõtlemisega ja otsida paremaid lahendusi, mitte hoida kinni oma kinnismõttest ja toetada roheluse vihkajaid.

1. Pooldan pargi säilimist.

Kui see kobakas Tartu Keskparki ehitatakse, siis pole see enam park, vaid haljasala ümber hoone.