Narva linnale

Для возврата и восстановления имущества города Нарва/Narva linna vara tagastamiseks ja taastamiseks

Stepan Romanov,
ALLKIRJASTA

75 allkirja puudu Narva linnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)

EST

21.august 2022.a

Narva linn, Eesti Vabariik.

Mina kinnitan et olen tänase päeva seisuga Narva linna elanik ja allkirjastan antud kollektiivne pöördumine linnaelanike poolt Narva Linnavolikogu alljärgnevate valimisliitude ja erakondade liikmete poole:

Eesti Keskerakond - 10 mandaati

Valimisliit Elagu Narva - 4 mandaati

Erakond Eesti 200 - 2 mandaati

Valimisliit “Katri Raik nimekiri” – 15 mandaati

Seoses sellega et mälestussammaste lammutamine Narva linnas tekitas ohu riiklikule julgeolekule, lõi ühiskonnas lõhenemise mida enne mälestussammastega manipuleerimist ei olnud ning tekitas kahju linnale ja linna elanikele, kutsun ja nõuan:

1) Kutsuda esimesel võimalusel kokku Narva Linnavolikogu erakorraline koosolek ja hääletada Narva linnapea Katri Raik tagasiastumise poolt kuna tema kaotas minu usalduse ja tegutses minu huve kahjustavalt seoses asuvate enne 16.08.2022 linna territooriumil II maailmasõja mälestusmärkide hävitamise küsimuse lahendamisel.

2) Hävitatud 16.08.2022 Narva linna vara tagastamiseks ja taastamiseks rakendada kõik õiguslikud abinõud kuni vastava astme kohtusse pöördumiseni Narva linna nimelt. Samuti tuvastada süüdlane, õigesti hinnata ja nõuda hüvitamist süüdlaselt tekitatud kahju eest Narva linnale.

Kuupäev:

Allkiri:

RUS

21.08.2022г.

Г.Нарва, Эстонская Республика.

Я, нижеподписавшийся житель города Нарва, подтверждаю, что являюсь таковым на сегодняшний день и ставлю свою подпись под коллективным обращением жителей города к Членам Нарвского Городского собрания следующих избирательных союзов и партий:

Eesti Keskerakond - 10 мандатов

Valimisliit Elagu Narva - 4 мандата

Erakond Eesti 200 - 2 мандата

Valimisliit “Katri Raik nimekiri” – 15 мандатов

Так как действия по сносу памятников в городе Нарва создали угрозу национальной безопасности, внесли раскол, которого не было до манипуляций с памятниками, в общество и нанесли ущерб городу и его жителям, я призываю и требую:

1) В кратчайшие сроки созвать внеочередное заседание Нарвского Городского собрания и проголосовать За отставку Мэра города Нарва Katri Raik, как не оправдавшую мое доверие и действовавшую в ущерб моим интересам при решении вопроса с разрушением памятников участникам II-ой мировой войны, находящимся на территории города до 16.08.2022г.

2) Принять все законные меры, вплоть до обращения в суд соответствующей инстанции от имени города Нарва , с целью возврата и восстановления разрушенного 16.08.2022г. имущества города. Также установить виновную сторону, оценить надлежащим образом и потребовать возмещения ущерба городу Нарва виновной стороной.

Дата:

Подпись:

75 allkirja puudu Narva linnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16aastane Eesti alaline elanik ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga. Kohalikule omavalitsusele suunatud pöördumise puhul lähevad arvesse vaid selle omavalitsuse elanike poolt antud allkirjad.

1. Всё уже решено.

В связи с последними событиями, надо требовать отставки горсовета.

1. Горсовет пока нужен в старом составе, чтобы проголосовали за отставку этого мэра. Те, кто сейчас будет из членов горсовета против отставки - сами поедут туда же следующим поездом.

2. Рыба гниет с головы

Не стоит забывать, с чьей подачи это все началось. Мэр Нарвы в данном случае просто пешка, лучше б собрать подписи на отстранение Каллас, но насколько я помню, уже собрали здесь))

1. Это пока только первый шаг в этом направлении. Сначала решим успешно вопрос с отставкой мэра Нарвы, сразу следующий шаг - отставка К.К.

3. Вы требуете ... так не должно быть.

Я хотел бы просто отметить, что в то время никто не спрашивал мнение сообщества. https://et.wikipedia.org/wiki/P%C3%B5lva_Vabaduss%C3%B5ja_m%C3%A4lestussammas

1. Põlva Vabadussõja mälestussammas taastati rahva algatusel ja avati uuesti 29. juulil 1989.

2. 1946. aastal ja ka 29. juulil 1989. oli Eestis sama võim.

4. Ajaloost veidi.

Eksite pisut. lp. Stepan. Põlva Vabadussamba lõhkusid punaväelased (vabastajad?) 1946, rusud kästi kohalikel elanikel minema vedada. Taastamine toimus 1989 rahvaalgatuse korras, seal ei olnud tol hetkel olemasoleval võimul (üpriski eestimeelne) midagi selle vastu öelda. Kohalikud inimesed kogusid taastamiseks raha. Samba tahvlitel olid kohalike inimeste nimed, kes hukkusid I Maailmasõjas ja Eesti Vabadussõjas.

1. Из исторических сравнений

Мемориал в Пылва был воздвигнут независимой Эстонской Республикой в ​​1926 году. Сломан во время советской оккупации в 1946 году. Нарвский памятник (T-34) установлен в 1970 году. Городскому совету Нарвы была предоставлена ​​возможность самостоятельно снять танк и найти ему другое место, желательно в музей. Но они не могли или не хотели принять такое решение. Им была предоставлена ​​возможность в отличие от событий 1946 года. Правительство Эстонской Республики забрало танк в музей (не уничтожило). Не можете ли вы найти какие-либо различия в двух (1926/1946 и 1970/2022) поведениях?