Alutaguse vallale

Iisaku fašismiohvrite ümbermatmine surnuaeda.

Ivo Väljaotsa,
ALLKIRJASTA

31 allkirja puudu Alutaguse vallale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Iisaku alevisse, Tartu maantee ja alevitee vahele püstitati 06.05.1967a. fašismiohvrite mälestusmärk. Nimetatud mälestusmärk asub Iisaku kõige tihedama liiklusega kohas, vahetult Grossi Toidukaupluse kõrval. Tänasel päeval on sellest piirkonnast kujunenud Iisaku ärikeskus, kus pargivad oma autosid poe ja turu külastajad, suured kaubaveoautod ja on bussipeatused. Paljude vallakodanike arvates ei ole see koht sobilik surnutele. Päevakohane on see veel seetõttu, et nendest fašismiohvrite järeltulijatest on tänaseks saanud fašistid, kes alustasid sõda ja okupeerivad praegu oma naaberriiki Ukrainat. Surnute koht on surnuaias ja kõikide austusavaldustega surnute vastu on õige need langenud ümber matta Iisaku surnuaeda.

31 allkirja puudu Alutaguse vallale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16aastane Eesti alaline elanik ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga. Kohalikule omavalitsusele suunatud pöördumise puhul lähevad arvesse vaid selle omavalitsuse elanike poolt antud allkirjad.